Το 2004 ο μικρός Όλιβερ ξεκίνησε την πορεία του στη νυχτερινή ζωή, κάνοντας στέκι το πιο πολυσύχναστο μέρος της εποχής το καφέ- μπαρ ”Πόλις”.

Έκανε κοπάνες απ το σχολείο και αργότερα απ την ανωτάτη σχολή που φοιτούσε ”πέφτοντας” την πότε για καφεδάκι συνοδευόμενο πάντα με ταβλάκι, και μεγαλώνοντας με μπυρίτσα και άλλοτε με άπειρα σφηνάκια γυρνώντας σπίτι το πρωί.

Έζησε εκεί μέσα σχεδόν 10 χρονιά ώσπου μεγάλωσε…

Πήρε την απόφαση λοιπόν να γυρίσει την Ευρώπη για να βρει ένα είδος μαγαζιού που να του θυμίζει όλα αυτά που έζησε τα προηγούμενα χρόνια.

Ξεκίνησε μ ένα σάκο στην πλάτη και με αφετηρία τον σταθμό της Κατερινής πήρε το πρώτο τρένο και ξεκίνησε το μεγάλο ταξίδι.

Πήγε στη συμπρωτεύουσα Θεσσαλονίκη και από εκεί επισκέφτηκε τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας Σόφια αναζητώντας κάτι που να τον εκφράζει αλλά τίποτα δεν τον ικανοποιούσε. Συνέχισε με επόμενο σταθμό το Νόβισαντ αλλά τίποτα! Μπρατισλάβα, Πράγα, Μόναχο, Ζυρίχη ήταν οι επόμενοι σταθμοί του αλλά θυμόταν μια ιστορία που του είχε πει ένας σοφός γέρος στη Σερβία: ”μόνο στην Αγγλία αγόρι μου θα βρεις αυθεντική παμπ, άδικα ήρθες στα μέρη μας. Εκεί πρέπει να πας!”

Σα να ήξερε ο γέρος τι ακριβώς ζητούσε ο μικρός “Oliver”.

Έπειτα πήγε στο Παρίσι την πρωτεύουσα της Γαλλίας και μάζεψε πληροφορίες για το πως θα πάει στην Αγγλία.

Την επόμενη μέρα κιόλας έφτασε στην Αγγλία και βγαίνοντας απ τον σταθμό του τρένου πήρε το πρώτο λεωφορείο που οδηγεί στο κέντρο του Λονδίνου.

Φτάνοντας στο κέντρο λοιπόν έμεινε άφωνος με το πλήθος κόσμου που κυκλοφορούσε στους δρόμους! Ρώτησε τον πρώτο περαστικό που μπορεί να βρει μια αυθεντική παμπ και εκείνος του απάντησε: ”Είσαι τυφλός παιδί μου? Δε βλέπεις τι γίνεται γύρω σου?”

Γύρισε πίσω του λοιπόν και τι να δει…

Είχε παντού το μαγαζί των ονείρων του! Είχε δίκιο ο γέρος στη Σερβία σκέφτηκε! Επιτελούς βρήκα το μαγαζί μου!

Νοίκιασε ένα τρίτροχο ποδήλατο και γύρισε όλες τις γειτονίες για δει όσες περισσότερες παμπ μπορούσε. Τις είδε σχεδόν όλες! Δεν ήξερε πια να πρωτοδιαλέξει. Του άρεσαν όλες. Η καθεμιά είχε τη δική της ιστορία. Πήρε λοιπόν τα καλύτερα στοιχεία από κάθε παμπ και ξεκίνησε το ταξίδι της επιστροφής παίρνοντας λάφυρο το μικρο τρίτροχο ποδήλατο. Στις 3 Οκτωβρίου 2013 έκανε τη δική του παμπ, στη γενέτειρα του Κατερίνη, χρησιμοποιώντας όλα αυτά που είδε στο ταξίδι του στην Αγγλία. Δύσκολα χρόνια θα έρθουν του λέγανε, σε χρονιά κρίσης ζούμε…